Sikkens Alpha Projecttex

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kleur
Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
 • Direct leverbaar
 • Erkend Sikkens & Sigma specialist
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Gratis professioneel advies online of in de winkel

Product omschrijving

Sikkens Alpha Projecttex

De Sikkens Alpha Projecttex is een universeel inzetbare muurverf met uitstekende dekking en makkelijke verwerkingseigenschappen. De Sikkens Alpha Projecttex geeft een matte uitstraling en heeft een goed rendement van 9 tot 11 m2 per liter op glad oppervlak. De Sikkens Alpha Projecttex is een voordelige professionele muurverf.

Belangrijkste voordelen:

 • Goed dekkend
 • Mat uiterlijk
 • Geschikt voor glasweefsel
 • Schrobvast (Klasse 2 volgens DIN EN 13300)

Technische informatie:

 • Stofdroog: Ca. 1 uur
 • Overschilderbaar: Ca. 5 uur
 • Rendement: 9-11 m²/L
 • Verdunning: Product is gereed voor gebruik.

Sikkens Alpha Projecttex op kleur mengen

Met onze officiële Sikkens mengmachines kunnen wij de Sikkens Alpha Projecttex in elke gewenste kleur mengen. Liever gewoon 100% wit, vul dan geen kleurnummer in.

100% wit: Dit is de standaard kleur wit, zonder kleurpigment

Lichte kleuren: Wilt u een lichte kleur, selecteer dan de variant lichte kleur en vul het kleurnummer in. Lichte kleuren zijn bijvoorbeeld RAL 9010 of RAL 9001. Twijfelt u of het een lichte of donkere kleur is, neem dan contact met ons op.

Donkere kleuren: Bij donkere kleuren moet er meer pigment worden toegevoegd vandaar dat die ook duurder zijn dan de lichte kleuren. Bij Donkere kleuren moet u denken aan bijvoorbeeld RAL 7021 – Zwartgrijs.

Product informatie

Met trotst kunnen wij ons Erkend Sikkens Specialist noemen.

Met deze titel ben jij als klant verzekerd van 100% echte Sikkens verf met garantie. Ook kan je bij ons terecht voor advies over je verfklus.

Onze bestellingen laten we bezorgen door PostNL. Bestel je op werkdagen voor 15:00 uur, dan heb je je bestelling morgen al in huis.

Kies je eigen datum

Je kan bij ons zelf kiezen welke dag je je bestelling wilt laten bezorgen. Zo kan je bijvoorbeeld op maandag bestellen en aangeven deze zaterdag pas geleverd te willen hebben.

Verpakking

Verf is natuurlijk kwetsbaar en daarom pakken we iedere bestelling zorgvuldig in. We gebruiken enkel gerecycled karton.

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Er zijn verschillende rollers voor verschillende ondergronden. Om de juiste keuze te maken hebben wij de rollers voor je op een rij gezet.

 • Gladde ondergrond zoals glad stucwerk, gipsplaten, renovliesbehang etc.: Anza Antex Platinum Muurverfroller
 • Gladde en licht ruwe ondergronden zoals stucwerk, structuurverf, spackmuren en plafonds: Anza Micmex Platinum Muurverfrollers
 • Ruwe ondergronden zoals spachtelputz, bakstenen, beton etc: Anza Wistex Platinum

Met het schilderen van muurverf zijn verschillende kwasten handig om te gebruiken, hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet

 • Grotere oppervlaktes: Anza Pro Blokwitter
 • Strakke randen langs het plafond, plinten, deurlijsten: Anza Diamond Aqua Punt Kwast. Liever een platte kwast? Gebruik dan de Anza Diamond Aqua Platte Kwast
 • Achter de radiator: Anza 305 Radiatorkwast
 • Bijwerken van kleine gebreken: Anza Lyon Penseel

Of je een voorstrijk nodig hebt, hangt af van de ondergrond. We hebben dit voor je op een rijtje gezet.

Onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen, gipsplaten is een voorstrijk noodzakelijk zoals de Sikkens Alpha Muurfix of Sikkens Alphacryl Pure Primer.

Bij ondergronden behandeld met muurverf is een voorstrijk niet noodzakelijk.

Poederende ondergronden zoals oude muurverflagen die afgeven is een voorstrijk/fixeer middel verstandig om te gebruiken. De Sikkens Alpha Muurfix of Oolex Aqua Fix zijn goede producten hiervoor.

Wil je meer informatie over welke voorstrijken er zijn, wanneer je ze moet gebruiken of hoe je ze het best kan aanbrengen kijk dan verder op onze adviespagina – voorstrijk.

Je kunt kiezen uit meer dan 50.000 kleuren. Met onze officiële mengmachines kunnen wij alle bedenkbare kleuren maken. Je kan zelfs kleuren van andere merken zoals Sigma, Histor, Flexa, Farrow & Ball en The Little Green laten mengen in verf van een andere merk. Met onze online kleurenkiezer kies je gemakkelijk uit alle beschikbare kleuren.

Om de juiste hoeveelheid te kiezen hebben wij een handig rekentool gemaakt. Vul het aantal m2 in en deze tool rekent uit hoeveel muurverf je nodig hebt.

Schrobvastklasse 2:

Muurverf met schrobvastklasse 2 zijn afwasbaar. Deze muurverf is licht reinigbaar maar kunnen bij herhaaldelijk reinigen glans plekken laten zien in de verflaag.

 

Een voordeliger alternatief voor de Sikkens Alpha Projecttex is de Oolex Pro Mat Color. Deze professionele muurverf heeft dezelfde eigenschappen zoals dekkracht, schrobvastheid,  verwerkbaarheid en rendement. De Oolex muurverf is een stuk voordeliger geprijsd en je levert niet in op kwaliteit. Een echte WIN WIN!

Handig voor erbij

Anza Micmex Platinum Roller
Anza Titanium Aqua Kwast Rond
Anza Verfbakjes
Verfrolbeugel

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op