Mathys Murfill RP Siloxan NF

Inhoud
Wissen
 • Direct leverbaar
 • Erkend Sikkens & Sigma specialist
 • Gratis levering v.a. €50,-
 • Gratis professioneel advies online of in de winkel

Product omschrijving

Mathys Murfill RP Siloxan NF

De Mathys Murfill RP Siloxan NF is een zeer matte elastische renovatiecoating voor buitenmuren op basis van acrylaten-siloxanen, geschikt voor de buitenmuren. Door de elastische film is de buitenmuurverf ideaal voor het renoveren van oude gevels, bestand tegen microbarsten tot 0,2mm. Uitermate geschikt voor huizen met geïsoleerde spouwmuren doordat de verf waterdampdoorlatend is. Uitstekend bestand tegen vuilaanhechting. De verf is alleen verkrijgbaar in wit of lichte kleuren.

Kenmerken:

 • Uitstekende weerstand tegen verou­dering en vervuiling
 • Zelfreinigend, hydrofoob
 • Parelend effect
 • Waterdampdoor­latend
 • Zeer goed dekkend
 • Mineraal matte uitstraling
 • Elastische film
 • Verwerking: kwast of roller

Verbruik
500 g/m² (20 kg/ca. 40m²)
(Afhankelijk van veel factoren zoals poreusheid en ruwheid van de ondergrond en materiaalverlies tijdens het aanbrengen)

Droogtijden bij 20º C/RV 50%
Kleefvrij: 4 uur
Hanteerbaar: 4 – 8 uur
Overschilderbaar: 24 – 48 uur

Veelgestelde vragen

Welke roller heb ik nodig?

Welke roller je moet gebruiken is afhankelijk van de ondergrond die je gaat schilderen. Omdat de Mathys Murfill Renovation Paint een muurverf voor buiten is, heb je veel te maken met ruwe ondergronden. Voor ruwe ondergronden zoals bakstenen is de Anza Wistex Platinum de beste keuze. Is de ondergrond niet heel ruw, maar heeft het wel een structuur, dan kan je het beste gebruik maken van de Anza Micmex Platinum.

Op ruwe ondergronden kan je ervoor kiezen om de Mathys Murfill Renovation Paint aan te brengen met een blokwitter (blokkwast). De beste keus  hiervoor is de Anza Blokwitter Hout.
Zoek je een kwast om netjes de randjes te schilderen, dan kan je gebruik maken van de Anza Titanium Aqua Rond.

Gladde- en licht ruwe ondergronden washi tape

Voor extreem scherpe verflijnen adviseren wij de Kip 3308 Washi-Tec of ons voordeligere, professionele alternatief Oolex Schilderstape Gold te gebruiken. Deze schilderstapes zijn tot 3 maanden gemakkelijk verwijderbaar zonder dat deze lijmresten achterlaat of afscheurt.

Gladde en licht ruwe ondergronden standaard tape

De Kip 308 Masking tape is een professionele, universeel inzetbare tape voor afplakken van verschillende ondergronden. Een voordeliger alternatief is de Oolex Crepe Masking Tape. Let op! Laat deze tape niet te lang zitten om te voorkomen dat je de verflaag onder de tape mee lost trekt.

Grove ondergronden

De Oolex Schilderstape Fine Line Extra Sterk Oranje is zeer geschikt voor grove ondergronden. Deze tape kan zelfs gebruikt worden op licht vochtige ondergronden zodat je buiten altijd aan de slag kan.

Dit heb je ook nodig

Anza Wistex Platinum Roller
Anza Schilderhandshoenen
Anza Verfrolbeugel softgrip

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op