Flexa Pure Muurverf Extra Mat

Inhoud
m2

Voer het aantal m2 in, om de liters te berekenen

Kleur
Kies kleur Wijzig kleur
Geen kleur geselecteerd
Wissen
  • Direct leverbaar
  • Erkend Sikkens & Sigma specialist
  • Gratis levering v.a. €50,-
  • Gratis professioneel advies online of in de winkel

Product omschrijving

Flexa Pure Muurverf Extra Mat is een duurzame muurverf met een langdurige mooie matte uitstraling. Deze muurverf heeft een optimale dekking, is kleurvast (vergeelt niet) en is goed reinigbaar (schrobklasse 1). Heb je een vlekje op, dan poets je die er zo vanaf zonder dat de ondergrond gaat opglanzen. De Flexa Pure Muurverf Extra Mat is perfect te gebruiken op glad gestucte muren, maar ook op pleisterwerk, metselwerk, beton of geschilderde ondergronden.

+ Extra matte uitstraling

+ Zeer goed afneembaar (schrobklasse 1)

+ Beschikbaar in alle Flexa Pure Color Lab kleuren en 50.000 andere kleuren

+ Op waterbasis

Flexa Pure Muurverf Extra Mat op kleur bestellen

De Flexa Pure Muurverf Extra Mat is verkrijgbaar in alle 120 Flexa Pure Color Lab kleuren. Naast alle Flexa kleuren kan je ook kiezen uit alle andere kleuren in onze online kleurenwaaier.
We zijn officieel Flexa Pure dealer waardoor je altijd verzekerd bent van de verse verf met (kleur) garantie. 

Veelgestelde vragen

Welke Roller heb ik nodig?

Er zijn verschillende rollers voor verschillende ondergronden. Om de juiste keuze te maken hebben wij de rollers voor je op een rij gezet.

  • Gladde ondergrond zoals glad stucwerk, gipsplaten, renovliesbehang etc.: Anza Antex Platinum Muurverfroller
  • Gladde en licht ruwe ondergronden zoals stucwerk, structuurverf, spackmuren en plafonds: Anza Micmex Platinum Muurverfrollers
  • Ruwe ondergronden zoals spachtelputz, bakstenen, beton etc: Anza Wistex Platinum

Voor het aanbrengen van de Flexa Pure Muurverf Extra Mat zijn verschillende kwasten handig om te gebruiken, hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet:

  • Strakke randen langs het plafond, plinten, deurlijsten: Anza Diamond Aqua Punt Kwast. Liever een platte kwast? Gebruik dan de Anza Diamond Aqua Platte Kwast
  • Achter de radiator: Anza 305 Radiatorkwast
  • Bijwerken van kleine gebreken: Anza Lyon Penseel

Of je een voorstrijk nodig hebt, hangt af van de ondergrond. We hebben dit voor je op een rijtje gezet.

Onbehandelde zuigende ondergronden zoals nieuw stucwerk, bakstenen, gipsplaten is een voorstrijk altijd aan te raden. Gebruik hiervoor de Flexa Pure Voorstrijk.

Bij ondergronden behandeld met muurverf is een voorstrijk niet nodig.

Poederende ondergronden:

Hele oude muurverflagen kunnen wel eens afgeven wanneer je deze aanraakt. Als dit gebeurd, dan adviseren we een voorstrijk/fixeer middel te gebruiken. De Sikkens Alpha fix of Oolex Aqua Fix zijn goede producten hiervoor.

Wil je meer informatie over welke voorstrijken er zijn, wanneer je ze moet gebruiken of hoe je ze het best kan aanbrengen, kijk dan verder op onze adviespagina – voorstrijk.

Wanneer je de muren of het plafond gaat schilderen, is het verstandig om de verwarming uit te zetten. Hou kouder het is, hoe minder snel de verf droogt. Hierdoor kun je beter nat in nat werken en is de kans op banen of strepen veel minder.
Zet dus op tijd de verwarming uit, zodat het rond de 16 graden is wanneer je gaat schilderen. Heb je alles geschilderd, dan kun je meteen de verwarming weer aan zetten.

Om de juiste hoeveel te kiezen hebben wij een handig rekentool gemaakt. Klik hier om te berekenen.

Ja, deze muurverf is ook te gebruiken in de badkamer, maar een betere keus is de Flexa Pure Muurverf Zijdemat .
Heb je een badkamer die slecht ventileert of waarbij je last heb van schimmel op het plafond. Dan raden we aan een schimmelwerende badkamerverf te gebruiken. 

Ja, je kan de Flexa Pure Muurverf Extra Mat ook op het plafond gebruiken. Alleen bij grotere plafonds of spackplafonds adviseren we een speciale plafondverf te gebruiken. Met een plafondverf ga voor een 100% baan en streeploos plafond.

Alternatieven binnen Uncategorized

Aboutblu Lucerna
Dassy Neptunus
Dassy Flux Painters
Dassy Cesar

Vragen? stel ze!

Neem contact met ons op