Terug

Behang

Bekijk online of in onze winkel ons assortiment behang. Wij hebben glad renovlies behang, glasweefsel in ruit en normaal behang in allerlei patronen. Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Behang

Als u een mooie egale muur wilt, dan is glasvezelbehang (gewoven ruit patroon) of renovlies (glad) de perfecte optie voor u. Glasvezelbehang en renovlies wordt steeds populairder en vaker gebruikt inplaats van stucwerk. Tegenwoordig wordt al het behang voor deels gemaakt uit glasvezels en polyester en niet meer uit enkel papier zoals vroeger. Behang is nu dan ook veel sterker als vroeger.

Het verschil tussen glasvezelbehang en renovlies

Het grootste verschil is dat glasvezelbehang volledig gewoven is uit glasvezel en er altijd een patroon in zit (ruit). Renovlies is helemaal glad en wordt ook wel renovatievlies genoemd, dit omdat het muren die in slechte staat zijn weer een mooi glad effect kan geven. Renovlies is ook steviger en dikker als glasvezelbehang. 
Beide zijn goed overschilderbaar met muurverf en kleur naar keuze. 

 

Het verschil tussen glasvezelbehang en glasweefselbehang

Er is geen verschil alleen wordt er door sommige een andere benaming aangegeven. Dit komt omdat glasvezelbehang bestaat uit glasvezels (dus glasvezelbehang) en omdat het glasweefsel geweeft wordt bij het produceren, spreekt men van glasweefselbehang.
Het dus beide hetzelfde alleen een andere naam, glasvezelbehang is wel het meest voorkomend en die gebruiken wij dan ook.

 

Wat is Renovliesbehang

Renovliesbehang (ook wel Renostuc) genoemd is een goede optie wanneer u een mooie strakke wandafwerking wilt met de uitstraling van stucwerk. Stucwerk is vaak heel prijzig en met renovliesbehang kunt u dezelfde uitstraling krijgen, maar veel voordeliger, vandaar dat dit steeds populairder wordt. 
Renovlies is Scheuroverbruggend en maakt de muur sterker. Renovlies is ook makkelijk aan te brengen en geeft bij lange na niet zo veel rotzooi als dat er gestuct moet worden. Renovlies is makkelijk over te schilderen met alle muurverf in elke gewenste kleur. 

Het verschil tussen 150 gram en 200 gram renovliesbehang

Renovliesbehang is er in verschillende grammen, hoe meer gram hoe dikker de renovlies is. Er zitten echter voor-en nadelen aan dikker of dunner renovlies behang. 

In 95% van alle gevallen is de 150 gram goed genoeg om te gebruiken. Eigenlijk gebruik je de 200 gram alleen als de muur echt in slechte staat is, veel oneffenheden zijn en waarbij er niet geschuurd kan worden. De 200 gram zorgt dan voor een mooie egale muur. Alleen is de 200 gram zeer moeilijk aan te brengen en raden wij aan deze door een professioneel te laten doen.

150 gram is de meest voorkomende en raden wij in 95% van alle gevallen ook aan. Deze is makkelijk zelf als particulier aan te brengen een geeft een mooi strak resultaat. Om deze reden hebben wij ook enkel voor 150 grams renovlies gekozen. Mocht u toch 200 grams nodig hebben, neem dan contact met ons op.

 

Renovlies, glasvezelbehang aanbrengen met behanglijm

Al onze soorten behang kunt u makkelijk aanbrengen met behanglijm. Wij hebben deze in 5 en 10 kilo verpakkingen. Ook voor overig behang gereedschap zit u bij ons goed, wij hebben al het gereedschap dat u nodig heeft om behang aan te brengen. Denk hierbij aan behangspatel, stanleymesjes, rollers, tape, kit en nog veel meer.

 

Hulp of advies nodig?

Neem contact met ons op via de volgende kanalen en wij helpen u zo snel mogelijk.

 Bel ons op 076-5875217

 WhatsApp ons op 06-34074796

 Mail naar [email protected]


Wij zijn geopend van:
Maandag t/m Vrijdag van 7:00 tot 18:00 (donderdag van 07:00 tot 20:00)
Zaterdag van 08:30 tot 17:00

Verfhuys Breda
Asselbergsstraat 8
4815 AB Breda

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Verfhuys Breda 4,8 / 5 - 120 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »